Windstoten

De week sluit in stijl af met buiige regen, onweer en (zware) windstoten. Tijdens het weekeinde blijft het niet droog en ook volgende week staat er regen op het programma. Een actief lagedrukgebied ligt vanavond ten zuiden van Ierland, maar trekt komende nacht met hoge snelheid naar Nederland en komt morgenmiddag vervolgens boven het noorden van Duitsland uit.

Tijdens de passage van deze actieve storing hebben we niet alleen te maken met flink wat regen, ook staat er veel wind. Vooral aan het eind van de nacht steekt er in het zuidwestelijk kustgebied een harde wind op en komen er zware windstoten voor. Overigens komt de temperatuur vannacht op een graad of 9 uit.

Morgenochtend is het onstuimig met buiige regen en lokaal zelfs een paar flinke onweersklappen. De zware windstoten zijn ook in Noord-Brabant en Limburg mogelijk met snelheden tussen 75 en 90 kilometer per uur. In de middag wordt het langzaam rustiger. De wind neemt geleidelijk af en heel langzaam verplaatsen de buien zich naar het noordoosten. De temperatuur komt met 12 tot 15 graden iets onder normaal uit.

Zaterdag en zondag blijft het niet droog, al breekt de zon ook af en toe door. De temperatuur gaat weer omhoog en zondag wordt het in het noorden van Limburg lokaal 20 graden. Deze thermische opleving wordt echter snel afgestraft door enkele regen- of onweersbuien. Volgende week blijven lagedrukgebieden het weerbeeld bepalen. De zon breekt weliswaar af en toe door, maar elke dag valt er wel regen.