Wat zit er achter het hek?

Wat zit er achter het hek? Amsterdam. Twee nieuwsgierige kinderen proberen een glimp op te vangen van wat er achter het hek bij de streng bewaakte rechtbank in Amsterdam Osdorp gebeurt. Gisteren moest Mohammed B., de moordenaar van Theo van Gogh, voor de rechter verschijnen wegens zijn vermeende betrokkenheid bij de Hofstadgroep. De leden van de groep werden vorig jaar veroordeeld. Gisteren begon het hoger beroep. Het Hof was vooral geïnteresseerd in de religieuze opvattingen van B., die wordt gezien als geestelijk leider van de groep. Het verhoor kwam moeilijk op gang. B. wilde niet de eed afleggen en evenmin „iets beloven”. Een niet-beëdigde getuige kan geen wettelijk bewijs leveren. Tot opluchting van de president maakte B. een einde aan de impasse, door de eed alsnog af te leggen. Daarna kon zijn verhoor beginnen. Foto Michel Utrecht/WFA WFA26:PROCES HOFSTADGGROEP:AMSTERDAM;09MEI2007- De Bunker. Proces Hofstadgroep. Op de foto kijken kinderen onder het hek va de Bunker. WFA/wc/str. Michel Utrecht WFA WFA

Twee nieuwsgierige kinderen proberen een glimp op te vangen van wat er achter het hek bij de streng bewaakte rechtbank in Amsterdam Osdorp gebeurt.

Gisteren moest Mohammed B., de moordenaar van Theo van Gogh, voor de rechter verschijnen wegens zijn vermeende betrokkenheid bij de Hofstadgroep. De leden van de groep werden vorig jaar veroordeeld. Gisteren begon het hoger beroep.

Het Hof was vooral geïnteresseerd in de religieuze opvattingen van B., die wordt gezien als geestelijk leider van de groep. Het verhoor kwam moeilijk op gang. B. wilde niet de eed afleggen en evenmin „iets beloven”. Een niet-beëdigde getuige kan geen wettelijk bewijs leveren.

Tot opluchting van de president maakte B. een einde aan de impasse, door de eed alsnog af te leggen. Daarna kon zijn verhoor beginnen.

Rectificatie / Gerectificeerd

In het stukje tekst Wat zit er achter het hek? bij de rubriek In Beeld (donderdag 10 mei, pagina 16 en 17) staat dat ‘twee nieuwsgierige kinderen’ onder een hek kijken. Het waren echter drie kinderen, zoals duidelijk op de foto te zien was.