Televisie Film van de dag

Televisie Film van de dag André Waardenburg Donnie Brasco. Deze uitstekende maffiafilm werd geschreven door Paul Attanasio, ex-filmcriticus van de Washington Post, naar de memoires van FBI-infiltrant Joe Pistone. Onder de schuilnaam Donnie Brasco opereert FBI-man Pistone (Johnny Depp) zes jaar undercover tussen knoestige luitenants en voetvolk, gehuld in zwarte polyester jassen. Hij wint het vertrouwen van een vermoeide en gedesillusioneerde maffiaonderofficier (Al Pacino), die de getalenteerde crimineel als een zoon adopteert. De handigheid van Depps personage, voor wiens betrouwbaarheid Pacino met zijn leven instaat, kan ook zijn eigen ster alsnog doen rijzen. Depp is zich ervan bewust dat de onvermijdelijke, steeds uitgestelde ontmaskering zijn capo in het verderf zal storten. Ook moet de infiltrant voortdurend het contact onderhouden met zijn opdrachtgever én met zijn van hem vervreemde geszin. (Mike Newell, 1997, VS), Veronica, 22.40-1.05u. André Waardenburg Johnny Depp en Al Pacino in Donnie Brasco (Foto Photos12) Donnie Brasco Year:1996 Director: Mike Newell Johnny Depp Al Pacino PHOTOS12

Donnie Brasco. Deze uitstekende maffiafilm werd geschreven door Paul Attanasio, ex-filmcriticus van de Washington Post, naar de memoires van FBI-infiltrant Joe Pistone. Onder de schuilnaam Donnie Brasco opereert FBI-man Pistone (Johnny Depp) zes jaar undercover tussen knoestige luitenants en voetvolk, gehuld in zwarte polyester jassen. Hij wint het vertrouwen van een vermoeide en gedesillusioneerde maffiaonderofficier (Al Pacino), die de getalenteerde crimineel als een zoon adopteert. De handigheid van Depps personage, voor wiens betrouwbaarheid Pacino met zijn leven instaat, kan ook zijn eigen ster alsnog doen rijzen. Depp is zich ervan bewust dat de onvermijdelijke, steeds uitgestelde ontmaskering zijn capo in het verderf zal storten. Ook moet de infiltrant voortdurend het contact onderhouden met zijn opdrachtgever én met zijn van hem vervreemde geszin. (Mike Newell, 1997, VS), Veronica, 22.40-1.05u.

André Waardenburg