Radio Voorkeur

Desmet live. Gast is fotograaf Erwin Olaf. Met zijn fotoserie ‘Grief’ breidt hij zijn imposante oeuvre verder uit. Ook te gast is Ola Mafaalani, zij regisseerde ‘A Clockwork Orange’ van d‘Electrique, de nieuwe toneelgroep rondom Ko van den Bosch. Radio 5, 18.00-19.50u.

Kunststof. Beeldend kunstenaar Jeroen Henneman is bekend als schilder, tekenaar, graficus en objectmaker, maar ook als theater- en televisiemaker. Op Art Amsterdam komt een presentatie met nieuw werk. Radio 1, 19.00-20.00u.

De Avonden. Wim Noordhoek praat met dichter Jan Baeke en vormgever Alfred Marseille over hun bijdrage aan 'Literatuur in de nieuwe media', een avond die op 9 mei plaatsvond in De Waag in Amsterdam. In Schone Zaken vertelt schrijver, filmmaker en zanger Jan Eilander over de film ‘Diner’ van Barry Levinson uit 1982. Radio 6, 19.02-22.00u.

Theater van het Sentiment. Demis Roussos is te gast. Op 10 mei 1973 bereikte zijn hit ‘For Ever and Ever’ de tweede plaats in de Nederlandse Top-40. Radio 2, 20.00-23.00u.