Papierfabriek dicht

Papierfabriek dicht Wapenveld, 10 mei. De Berghuizer papierfabriek – die begin volgend jaar dichtgaat – produceert jaarlijks 240.000 ton papier. Daarmee is de fabriek een kleintje in de sector, waar de jongste generatie fabrieken richting een jaarproductie van 1 miljoen ton gaat. Alleen fabrieken met voldoende schaalgrootte kunnen nog concurreren, zeker nu de inkoopprijzen van oud papier en pulp stijgen. Foto Evelyne Jacq Pagina 19 Europa, Nederland, Wapenveld, 04-05-2007 de Berghuizer Papierfabriek in Wapenveld van Stora Enso, Kerntaak van de Berghuizer is het ontwikkelen, produceren, snijden en verpakken van hoogwaardig, milieuvriendelijk kopi‘er-, print- en enveloppenpapier. De fabriek sluit definitief haar deuren in februari 2008. Stora Enso Berghuizer Papierfabriek in Wapenveld is onderdeel van de Fine Paper Divisie van Stora Enso.Het concern Stora Enso is momenteel de grootste aanbieder ter wereld van papier- en karton- en houtkwaliteiten. Chris de Hollander is de Algemene directeur Berghuizer Papierafbriek NV. Opruimen van beschadigde papier. Foto: Evelyne Jacq Jacq, Evelyne