Pan’s Labyrinth

Pan’s Labyrinth Regisseur Guillermo del Toro wierp zich op het Spanje van net na de Burgeroorlog en weefde er een sprookje doorheen. Het meisje Ofelia komt met haar moeder terecht in een boerderij die is ingericht als legerpost, waar haar Franco-getrouwe stiefvader de scepter zwaait. ’s Nachts krijgt ze bezoek van een faun die vertelt dat ze een prinses is en dat ze drie opdrachten moet uitvoeren om terug te keren naar haar koninkrijk. De sprookjesavonturen voelen even werkelijk als die in de echte wereld. Pan’s labyrinth. In: 20 bioscopen. Pans Labyrinth (2007) Scene uit de film AccuSoft Inc.

Regisseur Guillermo del Toro wierp zich op het Spanje van net na de Burgeroorlog en weefde er een sprookje doorheen. Het meisje Ofelia komt met haar moeder terecht in een boerderij die is ingericht als legerpost, waar haar Franco-getrouwe stiefvader de scepter zwaait. ’s Nachts krijgt ze bezoek van een faun die vertelt dat ze een prinses is en dat ze drie opdrachten moet uitvoeren om terug te keren naar haar koninkrijk. De sprookjesavonturen voelen even werkelijk als die in de echte wereld. Pan’s labyrinth. In: 20 bioscopen.