OPERA

OPERA Boris GodoenovOp zaterdag 12 mei brengt de Nationale Reisopera in Theater Orpheus in Apeldoorn een nieuwe productie van de oerversie (1869) van de opera van Boris Godoenov van Moessorgski, over de ondergang van tsaar Boris die door de bojaren op de troon is geplaatst na de moord op troonopvolger Dimitri. De productie is de grootste door de Reisopera tot nu toe. Er wordt aan meegewerkt door het Gelders Orkest o.l.v. Vasili Petrenko, het zestig koppig operakoor, een kinderkoor en een dozijn solisten. De eerste drie voorstellingen maken deel uit van het Poesjkin Festival dat nog t/m 20 mei in Nijmegen, Arnhem en Apeldoorn plaatsvindt. Daarna is Boris Godoenov nog te zien in elf andere Nederlandse theaters. De Nederlandse sopraan Lenneke Ruiten zingt de rol van prinses Ksenia, tenor Marcel Reijans is de valse troonpretendent Grigori. Tournee: 12 mei t/m 17 juni. Inl.www.reisopera.nl Almas Svilpa (voorgrond) als Boris Godoenov en Mark Tevis

Boris GodoenovOp zaterdag 12 mei brengt de Nationale Reisopera in Theater Orpheus in Apeldoorn een nieuwe productie van de oerversie (1869) van de opera van Boris Godoenov van Moessorgski, over de ondergang van tsaar Boris die door de bojaren op de troon is geplaatst na de moord op troonopvolger Dimitri. De productie is de grootste door de Reisopera tot nu toe. Er wordt aan meegewerkt door het Gelders Orkest o.l.v. Vasili Petrenko, het zestig koppig operakoor, een kinderkoor en een dozijn solisten. De eerste drie voorstellingen maken deel uit van het Poesjkin Festival dat nog t/m 20 mei in Nijmegen, Arnhem en Apeldoorn plaatsvindt. Daarna is Boris Godoenov nog te zien in elf andere Nederlandse theaters. De Nederlandse sopraan Lenneke Ruiten zingt de rol van prinses Ksenia, tenor Marcel Reijans is de valse troonpretendent Grigori.

Tournee: 12 mei t/m 17 juni. Inl.www.reisopera.nl