Om naar uit te kijken

MUZIEKTHEATER

Ik val... val in mijn armen Eigenlijk is het een popconcert, maar het valt onder theater, omdat het Vlaamse countryduo Wim Opbrouck en Els Dottermans in het dagelijks leven toneel speelt. Opbrouck en Dotterman zingen duetten uit de country en de americana, maar dat nemen ze ruim. Dus naast Blijf bij je vent (Stand By Your Man) zingen ze ook Brahms’ Abschiedslied en een Vlaamse versie van Lemonheads’ Into Your Arms: Raht en uw oarms. Vallen en opstaan in de liefde is het bindende thema van deze hartverwarmende avond rond het Amerikaanse levenslied.

12 Mei Rotterdamse Schouwburg. Inl 010-4118110 of www.rotterdamseschouwburg.nl.

DANS & MUZIEK

Boxing Pushkin Op het Poesjkin Festival in Gelderland gaat deze week Boxing Pushkin in première, groots muziekdanstheater van het Hans Hof Ensemble, Orkest de Ereprijs en de Moskouse Studio for New Music. Uitgangspunt is het turbulente leven van de Russische dichter, die tevens rokkenjager, gokker, banneling en veertienvoudig duellist was. Andrea Boll maakt de choreografie, de muziek werd gecomponeerd door vijf jonge Russische componisten, Igor Dronow dirigeert.

14-16 mei in Arnhem, Apeldoorn en Nijmegen. Inl. 026-4437343 of www.poesjkinfestival.nl.

POP

Keith CaputoDe zanger van de Newyorkse hardcoreband Life Of Agony is terug met het solo-album Hearts Blood On Your Dawn, uitsluitend verkrijgbaar bij zijn shows en via www.keithcaputo.com. Veel van Caputo’s teksten handelen over zijn zware jeugd en een ruig leven; zijn beide ouders stierven aan een overdosis heroïne.

13 mei 013, Tilburg, 14 en 15 mei Patronaat, Haarlem, 16 mei Doornroosje, Nijmegen, 17 mei Dauwpop, Hellendoorn.

BEELDENDE KUNST

René Daniëls Slechts tien jaar duurde het kunstenaarschap van René Daniëls, die eind 1987 getroffen werd door een hersenbloeding. Museum De Pont toont deze zomer een overzicht van Daniëls tekeningen, aangevuld met een twintigtal schilderijen. De meeste van deze tekeningen zijn nog niet eerder geëxposeerd. Twintig jaar later zijn de werken nog altijd even intrigerend als toen.

12 mei t/m 26 aug in De Pont, Wilhelminapark 1, Tilburg. Di t/m zo 11-17u.

LEZING

MoralismeDe debatreeks Modern Moralisme, die i.s.m. NRC Handelsblad wordt georganiseerd, is gebaseerd op de verlichtingsidealen en bestaat uit drie delen: Vrijheid (15 mei), Gelijkheid (31 mei) en Broederschap (14 juni). Olv Natasja van den Berg buigen Jeroen Dijsselbloem en Stine Jensen zich op 15 mei (20u) over het begrip vrijheid.

Zaal De Unie, Mauritsweg 34. Res: 010-4333534 & www.rrkc.nl