Max Beckmann

Max Beckmann In het werk van Max Beckmann (1884-1950) zijn schoonheid en monstruositeit één geheel. Zo’n 50 schilderijen en vele tekeningen uit de Amsterdamse periode zijn in het Van Gogh Museum te zien. Beckmann creëerde een theater van de wereld, met circusartiesten en acteurs, vol doodsangst en lelijkheid, maar ook met vreugde en vitaliteit. Ook maakte hij een indrukwekkende serie van 27 litho’s over de Apocalyps, die in het Bijbels Museum te zien is. Van Gogh Museum, P. Potterstraat 7, A’dam. Bijbels Museum, Herengracht 366, A’dam. T/m 19 aug Max Beckmann In het werk van Max Beckmann (1884-1950) zijn schoonheid en monstruositeit één geheel. Zo’n 50 schilderijen en vele tekeningen uit de Amsterdamse periode zijn in het Van Gogh Museum te zien. Beckmann creëerde een theater van de wereld, met circusartiesten en acteurs, vol doodsangst en lelijkheid, maar ook met vreugde en vitaliteit. Toen Beckmanns schilderijen in 1937 door de nazi's als ‘entartete Kunst' werden bestempeld vertrok hij naar Amsterdam. Van Gogh Museum, P. Potterstraat 7, A’dam. Bijbels Museum, Herengracht 366, A’dam. T/m 19 aug Twee vrouwen, 1940 Max Beckmann Museum Ludwig, Keulen © c/o Beeldrecht Amsterdam 2007

In het werk van Max Beckmann (1884-1950) zijn schoonheid en monstruositeit één geheel. Zo’n 50 schilderijen en vele tekeningen uit de Amsterdamse periode zijn in het Van Gogh Museum te zien. Beckmann creëerde een theater van de wereld, met circusartiesten en acteurs, vol doodsangst en lelijkheid, maar ook met vreugde en vitaliteit. Ook maakte hij een indrukwekkende serie van 27 litho’s over de Apocalyps, die in het Bijbels Museum te zien is.

Van Gogh Museum, P. Potterstraat 7, A’dam. Bijbels Museum, Herengracht 366, A’dam. T/m 19 aug