James Nachtwey

James Nachtwey Al jaren riskeert oorlogsfotograaf James Nachtwey (1948) zijn leven om de ellende van anderen vast te leggen. Op een expositie in Foam is zijn recente werk te zien uit Rwanda, Bosnië, Somalië, het Midden-Oosten en Irak. Volgens Nachtwey geven oorlogsfotografen aan politieke en sociale kwesties een menselijk gezicht zoals de zwart-witfoto’s van gewonde Amerikaanse en Iraakse burgers en soldaten zonder ledematen of met half weggeschoten gezichten. James Nachtwey – Testimony tot 20 juni in Foam, Keizersgracht 609, Amsterdam. Dag 10-17u, vr en za tot 21u - Kabul, Afghanistan, 1996 - A woman prayed in a cemetery for her brother, who was killed in a Taliban rocket attack on Kabul. James Nachtwey / VII Nachtwey, James

Al jaren riskeert oorlogsfotograaf James Nachtwey (1948) zijn leven om de ellende van anderen vast te leggen. Op een expositie in Foam is zijn recente werk te zien uit Rwanda, Bosnië, Somalië, het Midden-Oosten en Irak. Volgens Nachtwey geven oorlogsfotografen aan politieke en sociale kwesties een menselijk gezicht zoals de zwart-witfoto’s van gewonde Amerikaanse en Iraakse burgers en soldaten zonder ledematen of met half weggeschoten gezichten.

James Nachtwey – Testimony tot 20 juni in Foam, Keizersgracht 609, Amsterdam. Dag 10-17u, vr en za tot 21u