Internet Voorkeur

De website New7wonders.com

Wereldwonderen. De zeven wereldwonderen uit de klassieke oudheid krijgen een moderne pendant. Op initiatief van de Zwitserse kunstenaar Bernard Weber is een campagne aan de gang die in juli moet resulteren in de verkiezing van zeven eigentijdse wereldwonderen. De verkiezing, onder het motto ‘Ons erfgoed is onze toekomst’, speelt zich af op de website www.new7wonders.com.

Een panel van deskundigen stelde een lijst samen van twintig genomineerde bouwwerken. Als criterium gold dat ze door mensenhanden vervaardigd moesten zijn en dat ze nog in een redelijk tot goede staat verkeren. Op deze twintig genomineerden kan iedereen wereldwijd stemmen.

Onder de twintig genomineerden zijn klassieke bouwwerken als de Akropolis in Athene, het Colosseum in Rome en de Indiase Taj Mahal. Ook de beelden van het Paaseiland, de stenenformatie Stonehenge en het Inca-heiligdom Machu Picchu staan op de lijst. Er kan ook gestemd worden op monumenten uit recentere tijden, zoals het Vrijheidsbeeld in New York, de Eiffeltoren in Parijs en het Opera House in Sydney. De Egyptische pyramides, het enige klassieke wereldwonder dat de tand des tijds doorstaan heeft, doet ‘buiten categorie’ ook nog mee.

Kijk en stem op de website www.new7wonders.com