En verder

BalenfestivalVan 12 tot 20 mei staat de Enschedese wijk Roombeek geheel in het teken van hedendaagse kunst tijdens het Balenfestival. Met exposities, kinderkunst, theatervoorstellingen, films en live optredens. Speciaal voor het festival presenteert het Rijksmuseum Twenthe op locatie een expositie van de beeldhouwer Cornelius Rogge. Een groot deel van de activiteiten is gratis.

Meer informatie en het volledige programma op www.balenfestival.nl

Don BoscokerkVan 12 mei t/m 3 juni wordt met een expositie afscheid genomen van de, vanwege zijn vormgeving, spraakmakende Don Boscokerk te Alkmaar. Dertig kunstenaars exposeren er werken met als thema Het Laatste Avondsmaal: o.a. Peter Klashorst en Salwa Jabli.

Don Boscokerk te Alkmaar. Inl: www.hetlaatsteavondmaal.nl

Verwoeste stadHet Gemeentearchief Rotterdam presenteert ism Theater Lantaren/Venster op 13 mei (15u30) een extra filmvoorstelling van het compilatieprogramma Verwoeste stad - de oorlog.

Theater Lantaren/Venster, Rotterdam. Res: 010-2772277.

Het Oude EgypteAmsterdam City Walks organiseert 13 mei (13u) de rondleiding Het Oude Egypte in het Allard Pierson Museum. In de rondleiding wordt verteld over de geschiedenis en kunstgeschiedenis van een van de belangrijkste beschaving uit het verleden.

Beginpunt: kassa van het Allard Pierson Museum, Oude Turfmarkt, Amsterdam. Prijs: 6,50 euro p.p. (excl. toegang museum). Duur: ca. 1 uur. Aanmelden/inl: 06-18257014 & www.amsterdamcitywalks.com

Track 030Tumult, Growing up in Public, Centraal Museum en de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht organiseren op 15 mei (20u) weer een aflevering van Track 030: een reizend circus op zoek naar het spanningsveld van cultuur, politiek, economie en wetenschap. Het thema: ‘De verloren onschuld’. Is er sprake van een generatiekloof in de kunst?

Werftheater, Oudegracht 58-60, Utrecht. Res/inl: 030-2332430 & www.track030.nl

Leidse HortusDe jaarlijkse plantenmarkt op 12 en 13 mei in de Leidse Hortus botanicus krijgt dit jaar een Zweeds tintje. Carl Linnaeus is namelijk bijna jarig. Bij de vele kwekers o.a. René Zijerveld, die planten zal aanbieden die in Zweden voorkomen of daar zeer geliefd zijn.

Zweeds weekend op 12 en 13 mei van 10-17u in de Hortus botanicus Rapenburg 73, Leiden. Toegang dagkaart €5, 65+ €3, mk gratis. Inl 071-5275144 en www.hortusleiden.nl