Dierenpartij gekrenkt over `stervend` schaap

Den Haag. De Partij voor de Dieren eist een onderzoek naar een kunstvideo waarin een schaap op zijn rug ligt. Volgens de partij ligt het dier ”hulpeloos te sterven”. De video Arm Schaap is in 1997 gemaakt door experimenteel filmmaker Jeroen Eisinga. De samensteller van de expositie waar de video nu te zien is, zegt dat het schaap bij het filmen niet is omgekomen. Voorzitter Marianne Thieme van de Partij voor de Dieren wil dat de ministers Gerda Verburg van Landbouw en Ronald Plasterk van Cultuur nagaan of Eisinga het schaap zelf op de rug heeft gelegd. Zij wil voorkomen dat ”dergelijke kunstuitingen worden gemaakt en vaak ook worden gehonoreerd met overheidssubsidie”. De video is op dit moment te zien op de expositie Contour/Continuïteit, Heden en Verleden in het museum Het Prinsenhof in Delft.