Dag van Europa in Roemenië gevierd

Dag van Europa in Roemenië gevierd Boekarest. Tijdens een militaire parade in Boekarest marcheerde gisteren een Roemeense militair met een Letse vlag. De parade werd gehouden ter gelegenheid van het 50-jarige bestaan van de Europese Unie. Roemenië behoort sinds januari van dit jaar tot de lidstaten van de EU. De dag van Europa werd in Nederland gevierd met onder meer debatten, muziek en cabaret. Foto AFP A Romanian soldier holds a Latvian flag in front of a military fanfare from Latvia during a military parade celebrating the 50th anniversary of the Europe Union, Bucharest, 09 May 2007. AFP PHOTO DANIEL MIHAILESCU AFP

Rectificatie / Gerectificeerd

In het fotobijschrift Dag van Europa in Roemenië gevierd (donderdag 10 mei, pagina 3) staat dat een militair met de Letse vlag loopt. Dit is onjuist, de militair droeg de vlag van Litouwen (geel-groen-rood). De vlag van Letland is rood-wit-rood.