Berlin Alexanderplatz

Berlin Alexanderplatz Berlin Alexanderplatz, het meesterwerk van de jong gestorven Duitse filmer Rainer Werner Fassbinder, wordt op het grote doek gebracht. De 14-delige tv-serie uit 1980 is in Duitsland gerestaureerd en van 16 mm film overgezet op 35 mm waardoor hij in de bioscoop te vertonen is. De geschiedenis van Franz Biberkopf, voormalig transportarbeider, moordenaar en pooier in het Berlijn van 1928, is een van de allermooiste films ooit voor televisie gemaakt. Met: Günter Lamprecht, Hanna Schygulla, Barbara Sukowa. In Filmmuseum, A'dam;Images, Groningen. Beelden uit de geremasterde tv-serie Berlin Alexanderplatz

Berlin Alexanderplatz, het meesterwerk van de jong gestorven Duitse filmer Rainer Werner Fassbinder, wordt op het grote doek gebracht. De 14-delige tv-serie uit 1980 is in Duitsland gerestaureerd en van 16 mm film overgezet op 35 mm waardoor hij in de bioscoop te vertonen is. De geschiedenis van Franz Biberkopf, voormalig transportarbeider, moordenaar en pooier in het Berlijn van 1928, is een van de allermooiste films ooit voor televisie gemaakt.

Met: Günter Lamprecht, Hanna Schygulla, Barbara Sukowa. In Filmmuseum, A'dam;Images, Groningen.