Angel

Angel Met de Engelstalige Angel zet de Franse regisseur François Ozon na 8 femmes een nieuwe stap op het pad van de artificiële melodrama’s. Het is in ieder geval moeilijk de schwärmerische jonge schrijfster Angel helemaal serieus te nemen in haar loopbaan van kruideniersdochter tot geldaristocrate. Maar serieus nemen is ook niet de bedoeling van Ozon. Alle beeldschone beelden van Engeland rond WO I zijn grote knipogen, meer niet. Regie: François Ozon. Met: Romola Garai, Sam Neill, Michael Fassbender, Lucy Russell, Charlotte Rampling. In: 15 bioscopen. Angel (2007) Scene uit film

Met de Engelstalige Angel zet de Franse regisseur François Ozon na 8 femmes een nieuwe stap op het pad van de artificiële melodrama’s. Het is in ieder geval moeilijk de schwärmerische jonge schrijfster Angel helemaal serieus te nemen in haar loopbaan van kruideniersdochter tot geldaristocrate. Maar serieus nemen is ook niet de bedoeling van Ozon. Alle beeldschone beelden van Engeland rond WO I zijn grote knipogen, meer niet.

Regie: François Ozon. Met: Romola Garai, Sam Neill, Michael Fassbender, Lucy Russell, Charlotte Rampling. In: 15 bioscopen.