VS: aanval op basis verijdeld

Zes moslims zijn gisteren in de VS gearresteerd omdat ze van plan zouden zijn geweest een legerbasis in New Jersey aan te vallen en daar zo veel mogelijk soldaten te doden. Dat hebben de autoriteiten gisteren bekendgemaakt. De verdachten zijn mannen uit voormalig Joegoslavië en het Midden-Oosten. Voor de aanval hebben ze maandenlang getraind door paintball te spelen in de bossen van New Jersey. Eén verdachte had als pizzabezorger makkelijk toegang tot de basis. Volgens de autoriteiten zijn er geen aanwijzingen dat ze directe banden met terreurorganisaties zoals Al-Qaeda onderhouden. De verdachten wonen al jaren in de VS, drie van hen illegaal, twee met een greencard en de derde is Amerikaan. De politie had de groep ruim een jaar geleden geïnfiltreerd. De mannen werden maandag gearresteerd toen ze wapens wilden kopen. Ze zijn aangeklaagd voor samenzwering om Amerikaanse militairen te doden. (AP)