Uitgever Thomson werkt aan overname persbureau Reuters

Londen. De Canadese uitgever Thomson is met het Britse persbureau Reuters in gesprek over een overname. Het Canadese bedrijf is bereid 8,8 miljard pond (12,8 miljard euro) te betalen voor Reuters. Als de overname slaagt, gaat de nieuwe groep Thomson-Reuters heten. Het persbureau blijft de naam Reuters voeren. Na de overname gaat bestuursvoorzitter Richard Harrington van Thomson met pensioen en komt topman Tom Glocer van Reuters aan het roer te staan van de nieuwe groep. In de eerste drie jaar na de samenvoeging van beide bedrijven zullen kostenbesparingen van 500 miljoen dollar worden doorgevoerd. Het Britse persbureau Reuters werd in 1851 opgericht door de Duitse immigrant Paul Julius Reuters. Het is `s werelds grootste leverancier van nieuws en financiële data. Het bedrijf telt bijna 17.000 werknemers in 94 landen.