Televisie Overige films

Bridget Jones’s Diary (Sharon Maguire, 2001, Engeland). Succesrijke, vakkundig gemaakte romantische komedie, in de traditie van Four Weddings and a Funeral en Notting Hill, naar Helen Fieldings bestseller over een hysterisch onzeker vrouw van dertig, in gevecht met nicotine, calorieën en alcohol en op zoek naar het geluk. Effectief spel van Renée Zellweger, Hugh Grant en Colin Firth. RTL5, 20.30-22.25u., onderbroken door reclame.

Vanilla Sky (Cameron Crowe, 2001, VS). Amerikaanse ‘remake’ van Spaanse hit Abre los ojos (Alejandro Amenábar, 1997) overtreft het origineel, niet alleen vanwege het hogere budget. Tom Cruise is een jongeman die zijn geheugen verliest en de ene vrouw (Penélope Cruz) aanziet voor een andere (Cameron Diaz), maar is ook de schatrijke erfgenaam van een uitgeversconcern die denkt zich alles te kunnen veroorloven in een gedroomd New York. Net5, 20.30-23.05u.

Laws of Attraction (Peter Howitt, 2004, Ierland/Engeland/Duitsland). Armzalige romantische komedie met Pierce Brosnan en Julianne Moore als New Yorkse echtscheidingsadvocaten die elkaar in de rechtbank bestrijden. Tien, 20.35-22.10u.

Hukkle (Györgi Pálfi, 2002, Hongarije). Het debuut van de jonge György Pálfi toont op onnavolgbare wijze een boerenwereld die even pastoraal is als wreed. Er wordt nauwelijks gesproken, we horen en zien des te meer. Het is alsof Pálfi alle zintuigen probeert te beroeren om alles te tonen wat er in deze wereld gebeurt. Arte, 23.50-1.05u., Duits ondertiteld.

Tigerland (Joel Schumacher, 2000, VS). Lowbudgetfilm wil graag authentiek beeld schetsen van rivaliteit en kameraadschap onder soldaten die harde training ondergaan in kamp dat het Vietnamese slagveld simuleert. BBC1, 0.20-2.00u.