Radio Voorkeur

Desmet live. Hoofdgast is Thea Hilhorst. De net benoemde bijzonder hoogleraar in Wageningen vertelt over de problemen bij verschillende hulporganisaties en over de toename van het aantal natuurrampen en gewapende conflicten. Verder Volkskrant-journalist Jeroen Trommelen over zijn boek Stop de broeikas en politiek cartoonist Joep Bertrams over zijn boek Oud Zeer, met cartoons sinds de aanslagen van 11 september 2001. Radio 5, 18.00 - 19.50u.

De Avonden. Roel Bentz van den Berg praat met de acteurs en theatermakers Carol van Herwijnen en Huib Rooymans over de toneelbewerking die zij maakten van de novelle in briefvorm Adres Onbekend van de Amerikaanse schrijfster Katherine Kressman Taylor uit 1938. Het stuk gaat over een vriendschap die vergiftigd wordt door de opkomst van het nazisme in Duitsland in 1933. Radio 6, 19.02-22.00u.

NPS Kunststof. Kinderboekenillustrator Philip Hopman is te gast. Ter gelegenheid van de Annie M.G. Schmidtweek heeft hij Wiplala geïllustreerd met nieuwe kleurentekeningen. Radio 1, 19.00-20.00u.