Op de motor in Shenyang

Op de motor in Shenyang Shenyang. Een motorrijdster draagt een rode sjaal om zich te beschermen tegen het stof op een winderige dag in Shenyang, in het noorden van China. In het voorjaar wordt dit deel van China regelmatig geplaagd door stof- en zandstormen als gevolg van droogte en van erosie door uitputting van landbouwgrond. In Shenyang, een oude stad die in de zeventiende eeuw zelfs even hoofdstad van China was, wonen ruim zeven miljoen mensen. Bij de komende Olympische Spelen van 2008 zullen er de voetbalwedstrijden worden gehouden. Foto Sheng Li, Reuters A motorcyclist wears a scarf to protect herself against dust as she rides on a windy day in Shenyang, capital of Liaoning province, May 7, 2007. Northern China generates duststorms and sandstorms almost every spring because of drought, overuse of agricultural land and topographic peculiarities. Picture taken May 7, 2007. REUTERS/Stringer (CHINA) REUTERS

Een motorrijdster draagt een rode sjaal om zich te beschermen tegen het stof op een winderige dag in Shenyang, in het noorden van China. In het voorjaar wordt dit deel van China regelmatig geplaagd door stof- en zandstormen als gevolg van droogte en van erosie door uitputting van landbouwgrond. In Shenyang, een oude stad die in de zeventiende eeuw zelfs even hoofdstad van China was, wonen ruim zeven miljoen mensen. Bij de komende Olympische Spelen van 2008 zullen er de voetbalwedstrijden worden gehouden.