Onstandvastig

De komende dagen staat er nog voldoende regen op het programma en droge momenten met zonneschijn zullen schaars zijn. Maar als de zon even goed doorbreekt oogt het weerbeeld prima.

Een bui laat echter niet lang op zich wachten. Vanavond valt in het midden en zuiden van het land regen, vannacht krijgt ook het noorden met regen te maken.

De zuidwestenwind trekt aan en voert warme lucht onze kant op. Veel kouder dan 10 tot 12 graden wordt het niet. De warme lucht wordt morgenochtend alweer naar het oosten verdreven door een aantal buien.

Wat overblijft is veel bewolking waaruit regelmatig regen valt. In het zuiden van Limburg zou het weleens mee kunnen vallen met de regen. De warme lucht zit hier nog dichtbij, zodat een graad of 18 hier wel haalbaar is. Naar het noorden toe is het met 14 of 15 graden wel bekeken. Hier kan vooral in de ochtend de zon even doorbreken. Vrijdagnacht valt er regen, overdag breekt de zon van tijd tot tijd door en komen tevens enkele buien tot ontwikkeling. Een enkele bui kan onweer en hagel opleveren.

Tijdens het weekeinde lijkt de temperatuur iets omhoog te gaan. Vooral op zondag komt de temperatuur met 17 tot 21 graden op een aangenaam niveau uit. Zon en wolken wisselen elkaar nog altijd af en vooral komende zondag volgen in de loop van de middag enkele pittige regen en onweersbuien.