NS moet betalen voor trauma conducteur

Rotterdam. NS Reizigers moet een schadevergoeding betalen aan een voormalige hoofdconducteur. De NS heeft te weinig gedaan om te voorkomen dat de man met agressie werd geconfronteerd. Ook is er onvoldoende opvang en nazorg geboden na schokkende gebeurtenissen zoals zelfdodingen. Dat heeft de kantonrechter in Utrecht in een tussenvonnis bepaald. De schadevergoeding wordt pas vastgesteld als duidelijk is of een van de partijen hoger beroep aantekent. De oud-hoofdconducteur eist een schadevergoeding van 50.000 euro. De man werkte van 1981 tot 2002 bij NS. Na twee jaar werd hij hoofdconducteur. In die periode werd hij ongeveer tien keer geconfronteerd met een zelfdoding of een dodelijk ongeval. Daarnaast kreeg hij te maken met agressieve reizigers. In 2002 werd hij ontslagen.