Internet Voorkeur

De website www.bibleplaces.com www.bibleplaces.com

Herodium. De Israëlische archeoloog Ehud Netzer zegt na jarenlang onderzoek het graf van koning Herodes te hebben gevonden. Na ruim 35 jaar van afgravingen claimt Netzer dat een door hem ontdekte tombe en een vergruizelde sarcofaag in het Herodium het graf van Herodes vormen.

Leidraad waren de geschriften van de historicus Flavius Josephus, die beweerde dat de vazalkoning Herodes was begraven in zijn versterkte paleis ten zuiden van Jeruzalem, het Herodium. Dat het graf nooit gevonden werd gold lange tijd als een van de raadsels van de archeologie in het heilige land.

Het Herodium is een van de plekken uit de Bijbel die worden belicht op de Engelstalige website www.bibleplaces.com.

De site, met veel foto’s, biedt een uitgebreid overzicht van plaatsen, gebouwen en ruïnes die worden geassocieerd met de verhalen uit het Oude en het Nieuwe Testament. De nadruk ligt op archeologie en geografie. Zo valt te lezen dat het Herodium in eerste instantie gebouwd werd als een cilinder met dubbele muren, waartegen in een later stadium zand en puin aangebracht werden zodat een heuvel ontstond.

Ook de site van het Israëlische ministerie van Buitenlandse Zaken geeft veel informatie over plekken uit de Bijbel.

www.bibleplaces.com, www.mfa.gov.il