Gilbert & George geven kunst cadeau

Gilbert & George geven kunst cadeau Rotterdam, 9 mei. Het Britse kunstenaarsduo Gilbert & George geeft via internet 48 uur lang een kunstwerk weg. Het is voor het eerst dat kunstenaars van wie het werk normaal honderdduizenden euro’s kost op deze manier kunst aanbieden. De negen delen van de fotocollage in hun traditionele glas-in-loodstijl staan op de websites van de The Guardian arts.guardian.co.uk en de BBC. Liefhebbers kunnen ze op A4 printen en in negen lijstjes aan de muur hangen. De titel Planed verwijst naar de in Londen veel voorkomende plataan. Het duo gebruikt altijd straatbeelden in hun werk. Het is voor het eerst dat ze kunst in oplage maken. De bestanden zijn tot morgen 22.30 uur beschikbaar. Gilbert & George vieren dit jaar dat ze veertig jaar een duo zijn. **EXCLUSIVE**GUARDIAN USE ONLY**EMBARGOED MON FOR TUES** Gilbert & George 'PLANED' (2007) - panel parts From Hannah Barry Barry, Hannah