Brits mode-icoon Isabella Blow (48) overleden

Rotterdam. Het Britse mode-icoon Isabella Blow is gisteren op 48-jarige leeftijd overleden. Blow was een flamboyant en invloedrijk figuur in de internationale modewereld. Ze werkte onder andere als modechef voor de glossy`s Tatler, Vogue en was de moderedactrice van de Sunday Times. Vooral haar extravagante hoedencollectie wordt door veel vrienden en kennissen in herinnering geroepen. Die hoeden, vaak van de door haar ontdekte ontwerper Philip Treacy, waren zo opvallend dat Blow in haar tijd bij de Sunday Times vaak via de achterdeur naar binnen ging uit vrees met haar verschijning een auto-ongeluk te veroorzaken op de drukke vierbaansweg aan de voorkant van het redactiegebouw. Blow ontdekte belangrijke modeontwerpers, zoals Alexander McQueen, Julien Macdonald en Hussein Chalayan.