7 Voorpret

Alvast weg zwijmelen tropisch strand

Reisbijbel

www.reisbijbel.nl

Bij de (zomer)vakantie hoort ook de voorpret van het plannen van een reis. Koen Samson en Wouter Peters realiseerden zich dat en maakten Reisbijbel.nl. Door hun eigen reiservaringen en die van andere reizigers op één website bij elkaar te brengen, hopen ze andere reizigers goed op weg te helpen. Reisbijbel bevat daardoor veel foto’s, veel links, en heel veel informatie. Die groeit ook nog eens met de week doordat iedereen aan de site kan bijdragen. Bovendien lijken de reizigers die beeld en tekst hebben aangedragen echt overal te zijn geweest, waardoor je echt in vakantiesferen komt. Het gaat vooral kriebelen bij het bekijken van de video’s met veelal lokale muziek. Kijk bijvoorbeeld eens naar de ‘duizenden kilometers niets’ in Patagonië of naar de twee oude Italiaanse dames die door hun dorpje wandelen. Wie dan niet met vakantie wil, kan beter thuisblijven. (TK)

Met bijdragen van Carola Janssen, Titia Ketelaar, Marjolein Marchal en Irene de Vette