5 Taal leren

Ignis = vuur

Latijn

koxkollum.nl/cursus/frameset.htm

Latijn kregen wij van Sjappie. Hij heette zo vanwege zijn intens droevige buldogblik en naar het gelijknamige hondenvoer uit die dagen. Orde houden was hem onbekend en hij leed in stilte onder de onbeschofte desinteresse van ons, jonge gymnasiasten. Hoe kon het toch dat niemand in onze klas de schoonheid van de klassieke talen zag? Achteraf schaamden we ons, maar we konden het vervelen niet laten. In de vierde liet ik de taal vallen en veel is er niet blijven hangen. Het zou die goeie ouwe Sjappie misschien deugd doen als hij wist dat ik nu al bij les drie ben van Kox’ online cursus Latijn. Kox heeft geen enkele moeite om me bij de les te houden. Hij is streng maar geduldig en zegt over zichzelf: „Kox keert terug naar ouderwets degelijk onderwijs, waar het aanleren van de grammatica centraal staat. Waarom? Dat werkt het snelst. Tenminste, als je écht iets wilt leren.” (CJ)