1 Uit eten met IENS

De Wereldbol

Amsterdam, Piraeusplein 59Telefoon (020) 362 87 25Keuken open 11.00-21.00u., za-zo vanaf 12.00, ma geslotenInternationaal, gemiddelde prijs 3-gangen à la carte 22,00 euroCategorie: Bereikbaar per boot

Bij De Wereldbol is de lunch erg leuk en is er genoeg te kiezen. Veel lof oogst de Wereldbolsandwich, maar ook de andere met liefde gemaakte gerechten hebben een constante goede kwaliteit. Aan de buitenkant ziet het er wat kil uit, in contrast met de levendigheid een eindje verderop. Het uitzicht en het terras aan het water zijn niettemin van gelijke kwaliteit.

uitstekend | Wat een gezellig en leuk restaurant! Heerlijk gegeten, goed samengestelde gerechten met veel verse en pure ingrediënten. Je proeft dat hier een liefhebber staat te koken! Het al eerder genoemde grande dessert is smullen. (03-03-2007 H. N. te Amsterdam)

uitstekend | Leuk ingericht, gezellig maar niet zo hutje-mutje-knus, en vooral 2 aardige jongens (broers?) in de bediening. Het menu is gevarieerd en niet zo 13 in een dozijn, zoals het elders schijnt te moeten. De Wereldsandwich vind ik nog steeds de topper. (19-01-2007 L. L. te Amsterdam)

Eet en recenseer mee via www.nrc.nl/iens