Volleyballer Kooy (19) is enige debutant in nationale ploeg

ROTTERDAM. Volleyballer Dick Kooy is de enige debutant in de definitieve selectie van bondscoach Peter Blangé voor het komende internationale seizoen. Aanvaller Kay van Dijk (Maaseik) ontbrak op de lijst, hij had in april al aangegeven om privéredenen niet meer beschikbaar te zijn voor Nederland. Blangé zei gisteren wel weer in gesprek te zijn met Van Dijk. De 19-jarige passer/loper Kooy, de nieuwe aanwinst van Nesselande komend seizoen, speelt eerst nog met Jong Oranje om kwalificatie voor het WK voor junioren. Hij zal zich later bij de seniorenselectie voegen. De overige spelers beginnen op 9 mei aan hun eerste training. Nederland komt voor het eerst in actie in het weekeinde van 26 mei en 27 mei in de European League. Tegenstander op beide dagen in Rotterdam is Spanje. Blangé speelt deze Europese competitie, die doorloopt tot begin juli, met ongeveer zestien spelers.