Uitstel zaak tegen Holleeder

De rechtszaak tegen Willem Holleeder en zijn medeverdachten is uitgesteld tot september. Het uitstel hangt samen met de medische toestand van Holleeder, die in april is geopereerd aan zijn hart. Uit rapportages blijkt dat hij mogelijk in september weer fit genoeg is voor het proces. De rechtbank acht het van groot belang dat Holleeder samen met zijn medeverdachten terecht kan staan, vanwege de verwevenheid van de zaak tegen de verschillende verdachten. Het voorarrest van drie medeverdachten van Holleeder is opgeschort tot september. Ook het voorarrest van een vierde verdachte is opgeschort; hij komt echter niet vrij omdat hij onlangs in zijn cel is aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij een moordaanslag op crimineel Cor van Hout. Holleeder, die vastzit op de ziekenboeg van de gevangenis in Scheveningen, verontschuldigde zich gisteren per brief voor zijn afwezigheid. (NRC)