Televisie Voorkeur

In het nieuwe VARA-consumentenprogramma Kassa 3 gaan vijf jonge verslaggevers op zoek naar antwoorden op vragen die voor jonge consumenten van belang zijn. Zoals: kan je een fiets stelen met behulp van de gemeente? Ook een test van oortelefoontjes onder de dertig euro. En: volgens de reclame van Pattex kan men een basket aan de gevel hangen en er direct aan hangen. Is dat ook zo? Ned. 3, 20.30-21.00u. Kassa 3

Actualiteiten

EénVandaagOver de vierde gratis krant: DAG. De nieuwe krant van PCM en KPN verschijnt op papier maar wil ook publiceren op internet, televisie, mobiele telefoons en radio. ‘User driven journalism’ zal hand in hand gaan met blogging en narrowcasting. Maar is Nederland wel klaar voor dit concept? Ned. 1, 18.00-18.50u.

Netwerk.Vandaag wordt Ian Paisley premier van de eerste regering voor Noord-Ierland met protestanten én katholieken. In Netwerk een gesprek met Paisley en een reportage uit Noord-Ierland, waar tekenen van verzoening zijn, maar ook wantrouwen en angst. Ned. 2, 20.25-20.55u.

NOVA/Den Haag vandaag. Nova besteedt (onder voorbehoud) aandacht aan de situatie in Noord-Ierland. Ned. 2, 22.15-22.50u.

Praatprogramma

Soeterbeeck. Discussie over de baby-sabbatical waar Beatrijs Smulders voor pleit. De vrouw moet volgens deze verloskundige de vrijheid hebben om een jaar lang betaald thuis te blijven. Maar wat betekent dat voor vrouwen op de arbeidsmarkt? Met Saskia Keuzenkamp, bijzonder hoogleraar aan de VU, Lydia Tacx, moeder van twee dochters, en Beatrijs Smulders. Ned. 2, 17.05-17.30u.

Knevel & Van den Brink. Dagelijkse talkshow met gasten uit politiek, showbizz, cultuur en sport. Gasten zijn minister Maxime Verhagen, AZ-voorzitter Dirk Scheringa en cabaretiere Jetty Mathurin. Tafelgast is Georgina Verbaan. Ned. 1, 23.00-23.55u.

Informatief

Rail away. Dwars door een bijna ontvolkt gebied, in een ruige natuur met een weerbarstig klimaat, werd ooit een spoorlijn aangelegd. Langs diepe fjorden door Schotland, van Inverness naar de Kyle of Lochalsh. Ned. 2, 19.55-20.25u.

LLinke Soep. Lifestylemagazine over duurzaam consumeren test de inhoud van autogassen en een paar rockers uit de Achterhoek mogen milieuvriendelijk leren rijden. Voorts wordt het groenvermogen van Art Rooijakkers (Peking Express) onderzocht. Ned. 3, 21.00-21.30u.

Opgelicht?! Special over de praktijken van een 32-jarige meesterbedrieger uit Brabant. Hij heeft ruim tien jaar lang met name jonge vrouwen opgelicht. Binnen enkele maanden weet hij zijn slachtoffers voor duizenden euro’s te duperen. Ned. 1, 21.05-21.45u.

Horizon. Afl: How to commit the perfect murder. De forensische wetenschap zou de perfecte moord onmogelijk moeten maken. Vrijwel alle moordwapens zijn te identificeren. De polonium-vergiftiging van Alexander Litvinenko toont aan dat vooral een gifmoord moeilijk te bewijzen is. BBC 2, 22.00-22.50u.

DOCUMENTAIRE

't Zal je maar gebeuren.In de documentaire Van leven ga je dood legt filmmaker Geertjan Lassche het proces vast tussen het moment van opname en het einde van de behandeling, tot en met het overlijden van een patiënt. Ned. 2, 22.50-23.45u

Dossier 2300: Het Atkins-dieet. Documentaire over het Atkins-dieet. Lijnende mensen laten zien waarom ze dit dieet volgen, deskundigen vertellen over de gevaren. Volgens het Atkins-dieet hoeft men niet op de hoeveelheid calorieën en vet te letten. RTL 4, 22.55-23.55u.

Uruzgan Kamp Holland. Docudrama waarin zes Nederlandse militairen en hun thuisfront worden gevolgd tijdens de ISAF-missie in Uruzgan, Afghanistan. Afl. 4: Zwaargewond. Ned. 2, 23.45-0.25u.

amusement

PREMtime. Informatief magazine, waarin de kwaliteit van de samenleving wordt getoetst. Aflevering over clashes tussen hardcore jongeren, Turken en boeren in Kampen en de controversiële Marokkaanse rapper Salah Edin, die sympathiseert met zowel Theo van Gogh als Mohammed B. Presentatie: Prem Radhakishun. Ned. 3, 21.30-22.00u.

Dit was het nieuws. Amusementsprogramma waarin teamcaptains Jan Jaap van der Wal en Raoul Heertje op geheel eigen wijze commentaar leveren op nieuws en actualiteiten. Te gast zijn schrijver Kluun en Ron Jans, trainer van voetbalclub FC Groningen. Presentatie Harm Edens. Ned. 3, 22.55-23.20u.

CULTUUR

Les hommes de Piaf. Documentaire over het flamboyante liefdesleven van de Franse chansonnière Edith Piaf. De liefde was een belangrijk thema in haar leven en dat uitte zich in het grote aantal levensgezellen dat ze in de loop der jaren verzamelde. Canvas, 23.25-0.20u.

sport

NOS Sportjournaal. Voorbeschouwing op de play-offs van de voetbalcompetitie. Ned. 3, 22.35-22.55u.