Televisie Film van de dag

Beverly Hills Cop. Een gezicht van elastiek, een brede lach, tomeloze energie, onfeilbare komische timing en een voorliefde voor dialogen met snelle grappen en ritmisch herhaalde schuttingwoorden: Eddie Murphy behoort tot de herkenbaarste acteurs die in Hollywood rondlopen, al is hij al jaren over zijn artistieke hoogtepunt heen. Bij iedere nieuwe Murphy-film hoop je weer een glimp te zien van de hilarische personages die hij in de eerste helft van de jaren tachtig speelde: de onweerstaanbare bajesklant annex politiehelper uit zijn debuut 48 Hrs, de ontwapenend brutale zwerver die miljonair wordt in Trading Places, en niet te vergeten Axel Foley, de vuilbekkende ‘Beverly Hills cop’. In de succesvolle komische politiefilm ligt de onorthodoxe rechercheur uit Detroit voortdurend overhoop met zijn superieuren en gaat hij op eigen gelegenheid op zoek naar de moordenaars van zijn vriend. (Martin Brest, 1984, VS), Veronica, 22.30-0.30u.

André Waardenburg