Schot Higgins wint na twaalf speeluren wereldtitel snooker

SHEFFIELD, 8 mei. De Schot John Higgins heeft na een marathonpartij voor de tweede keer in zijn profcarrière de wereldtitel snooker veroverd. De 31-jarige biljarter won de finale van de 23-jarige Engelsman Mark Selby met 18 frames tegen 13. Higgins, eerder wereldkampioen in 1998, verdiende met de titel 322.000 euro en de eerste plaats op de wereldranglijst. De finale van het WK in Sheffield neemt altijd twee dagen in beslag. Aanvankelijk leek de favoriete Higgins eenvoudig de zege binnen te halen. Hij leidde na zondag met 12-4. Selby, een ongeplaatste speler, toonde veerkracht en vocht zich gisteren terug in de wedstrijd. Hij won zes frames op rij en wist de achterstand op Higgins zelfs te verkleinen tot 14-13. De ervaren Schot zette vervolgens aan voor een slotoffensief, sleepte vier frames op rij binnen en verzekerde zich na twaalf uur achtereen snookeren van de titel.