Ruud van Nistelrooy wil terug in Oranje

Voetballer Ruud van Nistelrooy sluit een terugkeer in het Nederlands elftal niet uit. De spits van Real Madrid zei gisteravond in het RTL7-programma Voetbal Insite dat hij niet definitief heeft bedankt voor Oranje en ook dat hij niet uitsluit onder bondscoach Marco van Basten opnieuw voor de nationale ploeg uit te komen. „Ik hoop er nog steeds bij te zijn op het EK volgend jaar”, zei Van Nistelrooy.

De speler en de bondscoach hadden in januari in Madrid een onderhoud. De relatie tussen beiden was bekoeld nadat Van Basten de aanvaller na het WK niet meer had opgeroepen voor het Nederlands elftal. Van Basten noemde het na afloop een „goed gesprek”, maar Van Nistelrooy besloot na enkele dagen bedenktijd zich toch niet beschikbaar te stellen. Hij miste vertrouwen van de bondscoach.

Van Nistelrooy, die zondag in de topper tegen Sevilla twee doelpunten maakte en nu topscorer in de Spaanse competitie is, meldde dat er sinds het gesprek in januari een status-quo heerst. „Op dit moment is er niks. Ik denk nu: laat het maar even gaan. Ik hoop stiekem op het EK, we zullen zien hoe het gaat lopen.”

Ook deelname volgend jaar aan de Olympische Spelen in Peking, als ‘dispensatiespeler’ met het Jong Oranje van coach [en zijn oud-trainer bij Heerenveen] Foppe de Haan, acht de spits niet uitgesloten als het „echte” Oranje buiten beeld blijft: „Ik zou het doen.” (ANP)