Privélab voor zelfmoord

Een groep van ongeveer twintig Australische ouderen met een wens om te sterven is er na twee jaar experimenteren in geslaagd om in een geheim huiskamerlaboratorium het verboden kalmeringsmiddel Nembutal na te maken. Dat meldde de Australian Broadcasting Corporation gisteravond. Euthanasie is verboden in Australië, zelfmoord niet. Op onwettig bezit van het middel, dat dierenartsen gebruiken om dieren te laten inslapen, staat twee jaar cel. „Het is niet illegaal om een einde aan je leven te maken. Waarom mogen we dan niet het medicijn hebben dat daarvoor zorgt?”, vindt een van de leden. Volgens euthanasie-activisten van de organisatie Exit Australia zijn 800 landgenoten geïnteresseerd in deelname aan nieuw in te richten huiskamerlaboratoria. Ongeveer honderd Australiërs zouden vorig jaar het middel vanuit Mexico het land binnengesmokkeld hebben, en volgens cijfers van Exit Australia hebben twintig personen daarmee hun leven beëindigd. (Reuters)