Nog even over ‘gridlock’ dan

Dit is de 39e straat, een paar blokken ten noorden van het Empire State Building. De foto heb ik (met mijn mobieltje, vandaar de gebrekkige kwaliteit) gemaakt voor de deur van mijn kantoor. Ik ken het beeld inmiddels goed, want om de paar dagen komt er een nieuwe vrachtwagen. (Hier vind je trouwens de officiële

vrachtauto1.jpg
Dit is de 39e straat, een paar blokken ten noorden van het Empire State Building. De foto heb ik (met mijn mobieltje, vandaar de gebrekkige kwaliteit) gemaakt voor de deur van mijn kantoor. Ik ken het beeld inmiddels goed, want om de paar dagen komt er een nieuwe vrachtwagen.

(Hier vind je trouwens de officiële routes die vrachtwagens in de stad moeten volgen. Ook handig als je op zoek bent naar een appartement, maar er zeker van wilt zijn dat er niet 24 uur per dag trucks voor je deur langs blazen.)

vrachtauto2.jpg
Maar goed, die vrachtwagen voor de deur van mijn kantoor dus. Die rijdt dan achteruit het pand in (ik kan maar niet ontdekken wat ze daar doen, aan de voorkant zit nota bene een bank). Niet dat dat eenvoudig is, in zo’n cross street. De vrachtwagen is langer dan de weg breed is. Aan de voorkant staat een mannetje te helpen. Die stak nog even aardig zijn middelvinger op toen ik een foto maakte.

Het beeld is vertekenend. Hier is de straat leeg, aan de andere kant van de vrachtwagen is inmiddels alles vastgelopen. Het duurde toch nog tien minuten voordat de vastzittende auto’s collectief begonnen te claxonneren.