Naaktfoto’s

Zondag was hij weer actief: de naaktfotograaf Spencer Tunick. Maar liefst 18.000 mensen gingen op een plein in het centrum van Mexico-Stad uit de kleren om zich naakt te laten fotografen. De Amerikaanse fotograaf verbeterde daarmee zijn eigen wereldrecord uit 2003. Toen had hij in Barcelona 7.000 vrijwilligers tegelijkertijd naakt gefotografeerd. Honderden agenten beveiligden gisteren het evenement. De deelnemers poseerden in een foetushouding terwijl ze een groet brachten aan een denkbeeldige vlag. Spencer Tunick maakte eerder al collectieve naaktfoto’s van duizenden mensen in onder meer de VS, Australië en Europa. Afgelopen april fotografeerde hij talloze naakten in een Hollands tulpenveld. In juni heeft hij in Amsterdam fotosessies. Op zijn website is mooi te zien hoe Tunick bij de werving van vrijwilligers voor zijn sessies te werk gaat. Deelnemers moeten behalve hun naam, geboortedatum en geslacht ook hun huidskleur opgeven door die in een staalkaart aan te klikken. Op zijn website zijn al drie foto’s van het evenement van gisteren te zien: van naaktgroepen bij een modern universiteitsgebouw, in een liftgalerij en in een kerk.

Voor meer informatie: www.spencertunick.com