Live in Quezon City

Bewoners proberen hun bezittingen te redden van een uitslaande brand, gisteren in een sloppenwijk in Quezon City in de Filipijnen. Het vuur kon zich snel verspreiden tussen de opeengepakte huizen van lichte bouw- en afvalmaterialen. Hoeveel woningen verloren gingen, is nog onbekend.

Brand komt regelmatig voor in Quezon City – ‘The richest city in the Philippines’ volgens de website van de lokale overheid. Vorige week vielen een dode en een aantal gewonden bij het residentiële Great Eastern Hotel in een buitenwijk. Eind april verwoestte een brand in een textielfabriek vijftig krotwoningen daaromheen. De grootste sloppenwijkbrand van de afgelopen jaren was op oudjaarsdag 2005 toen drieduizend gezinnen hun huizen kwijtraakten. Een brand in een discotheek in Quezon City eiste in 1996 150 levens, vooral studenten en scholieren.

Quezon City ligt op het eiland Luzon en behoort tot het stedelijke netwerk dat Metro Manilla wordt genoemd. Met 2,17 miljoen mensen op 161,1 vierkante kilometer is het qua inwonertal de grootste stad van de Filipijnen. Volgens de website van de overheid telt Quezon City 434 brandweermannen.