Film Van Gogh in première

. De Amerikaanse remake van Theo van Goghs Interview (2003) is gisteren in het Amsterdamse Tuschinski in première gegaan. De gelijknamige film is geregisseerd door Steve Buscemi, bekend van onder meer zijn rol in Reservoir Dogs van Quentin Tarantino. Buscemi vertolkt de rol van een verslaggever (Pierre Bokma in de Nederlandse versie) die een soapster moet interviewen. Sienna Miller speelt de soapster, de rol die Katja Schuurman in 2003 op zich nam. Buscemi: „In de VS werd Theo van Gogh pas een begrip na zijn dood. Ik ben geïnteresseerd in hetzelfde als hij, de machtstrijd tussen de seksen. Zijn acteurs zijn mede zo goed doordat hij filmde met drie camera’s, waardoor je zo min mogelijk met de technische aspecten van filmmaken bezig hoeft te zijn.” Vanaf juli draait de film ook in de VS.

Lees morgen in nrc.next het hele interview met Steve Buscemi