Dagelijks regen

Zeker tot en met het weekeinde blijft het onbestendig met dagelijks regen. Voor de zon is weinig ruimte en het waait af en toe stevig. Daarbij zijn de middagtemperaturen ongeveer normaal voor begin mei.

Gisteren is er veel regen gevallen; in het midden en oosten van het land viel op sommige plaatsen in 24 uur tijd 45 millimeter. De laatste keer dat zoveel neerslag viel was op 25 november 2005.

Vanavond zijn er eerst nog buien, later op de avond en vooral vannacht is het vrijwel overal droog en komen opklaringen voor. Het koelt af naar ongeveer 9 graden bij een afnemende wind. Morgenochtend schijnt in de noordoosthoek van het land de zon nog even, elders is het overwegend bewolkt.

In de zuidelijke provincies kan al een klein beetje regen vallen. In de loop van de dag krijgt ook het noorden regen. Het wordt ongeveer 14 graden en de zuidwestelijke wind is matig, op open water vrij krachtig, kracht 5.

Ook donderdag hebben wolkenvelden de overhand en valt een aantal buien. De westen- tot zuidwestenwind neemt waarschijnlijk weer toe naar krachtig of hard, kracht 6 à 7, langs de kust. Het wordt iets warmer met maximaal 14 graden in het Waddengebied tot 18 in Noord-Brabant.

Vrijdag en in het weekeinde blijft het wisselvallig, al lijkt het zondag mee te vallen met de buien en kan de zon zich vaker laten zien. Het wordt overdag tussen 14 en 17 graden, zondag misschien iets warmer.