Aangifte wegens fraude oud-directeur van Westermoskee

Amsterdam. Het nieuwe bestuur van de nog te bouwen Westermoskee in Amsterdam heeft aangifte gedaan tegen oud-directeur Üzeyir Kabaktepe wegens verduistering. Ook is er voor ruim 1,5 miljoen euro beslag gelegd op onroerend goed van de Turkse zakenman. Volgens het nieuwe bestuur van de Westermoskee en Turkse moskeevereniging Milli Görüs is er onder het bewind van Kabaktepe ruim 1,5 miljoen euro verdwenen, dat bestemd was voor de bouw van de moskee. Nadat Kabaktepe was afgezet moest hij van de rechter alle administratie overhandigen aan de nieuwe directeur Fatih Dag. Volgens de advocaat A. Köker van Dag weigert hij dat te doen. Vorige week diende een zaak bij de rechtbank in Amsterdam waarin 1,5 miljoen euro werd teruggeëist van Kabaktepe. Volgens advocaat Köker kan het wel een jaar duren voor de rechter in deze procedure beslist.