7 Mooi stekkie

De Biesbosch, daar moet ik heen!

Daar moet ik zijn!

www.daarmoetikzijn.nl

Ik ga naar Elahuizen, Lauwersoog of Drimmelen. Want alleen die drie plekken voldoen aan mijn wensen: water, uitzicht en rust. De site daarmoetikzijn.nl bracht stapsgewijs mijn favoriete stekkies in kaart. Terwijl ik in stap 1 koos voor ‘open agrarisch gebied’, ‘sloten, beken, rivieren en plassen’ en ‘geen hoogteverschillen’, zag ik mezelf al zitten aan de waterkant, genietend van de stilte en turend over weidse polders. Met een schuifje zette ik ‘geluid van (snel)wegen, spoorlijn, vliegveld’ uit en met een simpele muisklik maakte ik een eind aan alle horizonvervuiling. Nadat ik ook nog een onvoldoende had gegeven aan mijn eigen woonplaats, de Utrechtse binnenstad, verschenen mijn persoonlijke oases op een overzichtelijke kleurenkaart. Niet de Veluwe (reliëf) of Brabant (te veel bos), maar alleen de Biesbosch, de Friese meren en het Lauwersmeer zijn hartstikke groen: daar moet ik zijn! (HL)

Met bijdragen van Carola Janssen, Henk Leenaers, Marjolein Marchal en Irene de Vette