Wisselvallig

Vanaf de oceaan blijven voorlopig diverse storingen onze kant opkomen. Die trekken via de Britse eilanden en de Benelux oostwaarts en hebben soms uitlopers tot over het noorden van Frankrijk en delen van de Alpen. Na anderhalve maand van droogte en zon zullen mensen de fraaie dagdelen en momenten eruit moeten pikken.

Vanavond zal het niet droog zijn, de buien houden aan. Het waait stevig, vooral in het zuiden en zuidwesten, met daar mogelijk zware windstoten. Verspreid over het land vallen er nog vele millimeters bij. Vannacht wordt het vanuit het westen droog en klaart het op.

Morgenochtend beginnen we met droge condities en schijnt de zon geregeld. Boven Engeland en Wales regent het dan al en die neerslag arriveert bij ons in de late ochtend of vroege middag. Naar verwachting valt 5 à 6 millimeter regen. Er staat een straffe zuidwestelijke wind, aan de kust veelal krachtig, windkracht 6. De maxima variëren van 14 graden op de Wadden tot lokaal net 17 graden in Limburg of omstreken.

In de nacht van dinsdag op woensdag lijkt het vooral in het zuiden te gaan regenen. Die regen houdt daar woensdag overdag aan, in de loop van de dag komt ook de rest van het land in de nattigheid terecht. En zo blijft het een komen en gaan van storingen. Met de huidige vaart die in de atmosfeer zit, is het niet wijs om al een dagdeel aan te wijzen, verderop in de week, waarop het droog lijkt te zijn.