Uitstel rechtszaak tegen Holleeder tot september

Amsterdam, 7 mei. De rechtszaak tegen Willem Holleeder en zijn medeverdachten is uitgesteld tot september van dit jaar. Het uitstel hangt samen met de medische toestand van Holleeder, die in april is geopereerd aan zijn hart. Uit de rapportages over zijn herstel blijkt dat hij mogelijk in september weer fit genoeg is om deel te nemen aan het proces. De rechtbank acht het van groot belang dat Holleeder samen met zijn medeverdachten terecht kan staan, vanwege de verwevenheid van de zaak tegen de verschillende verdachten. Holleeder verontschuldigde zich vandaag per brief voor zijn afwezigheid. Hij verklaarde te hopen dat hij zo spoedig mogelijk hersteld is. De rechtbank neemt later een beslissing over de voorlopige hechtenis van vier medeverdachten van Holleeder.