Tornado’s teisteren Mid-Westen van VS

Tornado’s teisteren Mid-Westen van VS Greensburg, 7 mei. Een politie-auto rijdt door de ravage die een tornado vrijdaglaat aanrichtte in Greensburg, in de Amerikaanse staat Kansas. Bijna alle huizen in het stadje raakten zwaar beschadigd. In de hele staat Kansas vielen dit weekeinde tien doden bij verscheidene wervelwinden. Acht doden vielen in het gebied rondom Greensburg. Het weercentrum mat in deze twister windsnelheden tot 330 km/u. Daarmee viel die in de categorie F-5 en was het de eerste met deze kracht sinds 1999. Reddingswerkers zochten vandaag nog naar slachtoffers onder het puin. De zoektocht wordt bemoeilijkt omdat onbekend is wie nog in het stadje waren, omdat veel mensen halsoverkop vertrokken. (Foto AP) A vehicle rides down the street past destroyed homes in Greensburg, Kan., Saturday, May 5, 2007. The tornado that struck Greensburg late Friday damaged about 95 percent of the town about 110 miles west of Wichita and 50 miles north of the Oklahoma state line, City Administrator Steve Hewitt said Saturday. (AP Photo/Chad Love) Associated Press