Televisie Voorkeur

Pieter Verhoeff heeft een serie gemaakt van Radio Bergeijk, het ook landelijk bekende radiostation voor Bergeijk, dat wordt gepresenteerd door ankerman Toon Spoorenberg (Pieter Bouwman) en zijn beste kennis Peer van Eersel (George van Houts). De pro deo werkende radiomannen ontvangen in hun studio een keur aan plaatselijke gasten of doen rechtstreeks verslag van culturele gebeurtenissen of particuliere initiatieven. Ned. 3, 22.55-23.30u. Nederland, Amsterdam, 02-02-2007. Radio Bergeijk, Schram Studio's. Interieur radiostudio. Bogaard, Hans van den

Actualiteiten

Netwerk. Over vluchtelingen uit Darfur die tevergeefs proberen om in Israël te komen. Gevlucht voor het geweld maken ze een gevaarlijke tocht door de woestijn maar vervolgens belanden ze in de gevangenis. De overheid voert als reden aan dat Soedan een vijandelijke natie is. En dat Israël in principe alleen joodse vluchtelingen opneemt. Ned. 2, 20.25-20.55u.

Nova/Den Haag vandaag. Live vanuit het Amstel Hotel te Amsterdam de uitreiking van de Libris Literatuurprijs. En hoogleraar Onno van Schayck over een extra belasting (‘vettax’) op frisdrank, chips e.d. Ned. 2, 22.15-22.50u.

Informatief

Victoria’s empire. Actrice Victoria Wood maakt een rondreis langs de landen die deel uitmaakten van het Britse rijk. In deze aflevering o.a. de slavenmarkt Assin Manso in Ghana, de behandeling van slaven na aankomst in Jamaica en een monarchist in Newfoundland. BBC 1, 19.00-20.00u.

Le rêve (De droom): Liefde op het eerste gezicht (Coup de coeur). Ruim zeven jaar geleden vertrokken Ted Elsen en Marit le Noble naar het zuiden van Frankrijk. Zij begonnen daar een camping in een vrij ruig gebied. Na vijf jaar vonden zij Domaine St. Paul de Marseillais, een wijndomein waarop zij een kleine camping en gîtes konden runnen. Ned. 2, 19.25-19.55u.

Ingang Oost: Heerlen. Rogier Schobben is na een val met de fiets op zijn elleboog terechtgekomen, de heer Smeets kwam met zijn duim tussen de autodeur en mevrouw Senden is op haar neus gevallen. Ned. 1, 19.25-20.00u.

WerkZat. Mensen die op zoek zijn naar (ander) werk of een carrièreswitch tot stand willen brengen worden gecoacht door Rolph Pagano. In deze aflevering wil Anja, een communicatietrainer, leren assertiever te worden. En Frans, sales manager, wil van de muziek leven. Ned. 2, 19.55-20.25u.

Radar. Consumentenprogramma onderzoekt pijnstillers als Ibuprofen, Aleve en Voltaren. De Amerikaanse Food and Drug Administration waarschuwde dat het gebruik van één pil al een hartaanval kan veroorzaken. Verder aandacht voor WIFI, draadloos internet. Ned. 1, 20.30-21.10u.

Belga sport: Lucien Van Impe - De val van ’77. In 1977, één jaar na zijn triomf in de Tour, doet Lucien Van Impe opnieuw een gooi naar de eindoverwinning in de zwaarste Alpenrit. Zijn offensief eindigt in de goot, vlak voor de top van Alpe d’Huez. Canvas, 20.50-21.45u.

Tegenlicht: Eindspel. Zal de terugtrekking van de VS uit Irak de vernietiging van de staat Israël tot gevolg kunnen hebben? Op welke wijze zal Syrië gebruikmaken van de door het Israëlische leger getoonde zwakheden in de laatste Libanon-oorlog? In hoeverre worden de Amerikaanse presidentskandidaten gewogen op hun pro-Israëlische standpunten? En welke rol speelt religie in de toenemende polarisatie tussen Iran, Israël en de VS? Laatste deel van een zesluik over het Midden-Oosten. Ned. 2, 20.55-21.50u.

Praatprogramma

Knevel + Van den Brink. Met Ton van Loon, ex-commandant te Uruzgan, Sanderijn Cels over de capriolen die politici uithalen om in het nieuws te komen en pianist Wibi Soerjadi. Ned. 1, 22.55-23.50u.

Documentaire

Dossier 2300: Als je dochter weigert te eten. In 1999 wordt bij de zestienjarige Vicky Carter de diagnose anorexia gesteld. Ze wordt opgenomen in het ziekenhuis. Ook daar blijft Vicky weigeren ook maar iets te eten. Wanneer haar gewicht en gezondheid in een kritieke fase komen, zien Vicky's ouders geen andere uitweg dan naar de rechter te stappen. RTL 4, 22.55-23.55u.

NCRV Dokument: Martha Vonk gaat naar Istanbul. De Turkse tapijtverkoper Ahmet vertelt toeristen dat hij getrouwd is met een Nederlandse vrouw die Martha heet. Maar eenmaal in zijn winkel is deze Martha in geen velden of wegen te bekennen. Wat is er waar van zijn verhaal? Ned. 2, 22.50-23.40u.

VPRO’s Import: Office Tigers. Acht jaar geleden openden in India twee jonge Amerikanen, Joseph Sigelman en Randy Altschulerin, de deuren van Office Tigers, om grote bedrijven te voorzien van snelle, betrouwbare kantoordiensten. Inmiddels heeft het bedrijf 2500 werknemers. Ze staan model voor de nieuwe, geglobaliseerde economie en proberen het beste van twee werelden met elkaar te verenigen. Ned. 2, 23.40-00.45u.

Amusement

French and Saunders. Dawn French en Jennifer Saunders hebben een eigen kantoortje én agent gekregen bij de BBC om hun zesde serie te ontwikkelen. Maar dat gaat niet zonder slag of stoot. Zo zijn hun faciliteiten volstrekt ontoereikend. Ned. 3, 00.50-01.20u.