Televisie Film van de dag

Susan Sarandon (rechts) en Nathalie Portman in Anywhere but Here. Anywhere But Here Year: 1999 Director: Wayne Wang Natalie Portman Susan Sarandon PHOTOS12

Anywhere but Here. Op een dag besluit Adele August (Susan Sarandon) alles achter zich te laten. Ze vertrekt met haar veertienjarige dochter Ann (Nathalie Portman) uit het stadje Bay Cities in Wisconsin. De zowel in gedrag als kleding flamboyante Adele heeft grote dromen: ze wil een beroemd actrice worden. Moeder en dochter rijden in een te duur gekochte, oude, goudkleurige Mercedes naar Beverly Hills en ruziën onderweg over van alles en nog wat. Hun stormachtige relatie wordt mooi geschetst in de scène waarin Adele mee blèrt met de Beach Boys op de autoradio terwijl Ann gelaten voor zich uit staart met de baseballcap diep over haar ogen. Wat kun je anders met zo’n bijna hysterische moeder? En wie is eigenlijk het kind? De vrijgevochten, manische moeder of haar meer aardse, getalenteerde dochter? Regisseur Wayne Wang inspireerde Sarandon en Portman tot prachtig spel. (Wayne Wang, 1999, VS), BBC 2, 0.30-2.15u.

André Waardenburg

    • André Waardenburg