Rickie Lee Jones

In de tijd van haar debuut met de hit Chuck E’s in love (1979) werd Rickie Lee Jones in één adem genoemd met haar ex Tom Waits. Daarna werd Waits cultheld en verdween Jones uit zicht door onevenwichtige platen en drugsperikelen. Nu is de tijd rijp voor revanche, want met The Sermon On Exposition Boulevard levert Jones een album dat minstens zo gedurfd en waardig klinkt als Waits’ recente output. Ze zingt met haar kindertimbre beter dan ooit in songs die merendeels geïnspireerd werden door bijbelverhalen. Toch is Jones (52) geen godsdienstwaanzinnige geworden. Ze rockt als een tijger, klinkt soms jazzier dan Norah Jones en zet liefhebbers van wegwerpliedjes op het verkeerde been met de cajunsound van Tried to be a man en het geïmproviseerde I was there. Morgen staat ze in Paradiso.

Jan Vollaard

Rickie Lee Jones: The Sermon On Exposition Boulevard (New West/Sonic)

    • Jan Vollaard