Radio Voorkeur

Desmet Live. Hoofdgast is Dick Wittenberg, journalist bij NRC Handelsblad. Hij is net terug uit Malawi, waar hij voor langere tijd verbleef in het dorpje Dickinsoni. In het boek Binnen is het donker, buiten is het licht beschrijft Wittenberg een jaar uit het bestaan van dit dorp. In Desmet Live vertelt hij over Dickinsoni en de bewoners die leven in alledaagse armoede, zoals die voor de helft van de wereldbevolking normaal is. Radio 5, 18.00-19.50u.

Kunststof. In haar nieuwe boek Echt Sexy onderzoekt schrijfster Renate Dorrestein de grenzen van de hedendaagse maatschappij. Deze roman dankt zijn bestaan aan twee krantenberichten die Dorrestein kort na elkaar las. Het ene ging over groepsverkrachtingen door brugklassers. Het andere over ouders die hun ongeboren kind vast hadden aangemeld bij Hyves, het vriendennetwerk op internet. Hoofdpersoon in Echt Sexy is een 13-jarige scholiere die zich staande probeert te houden in een wereld waar minderjarige dealers en loverboys de dienst uitmaken en volwassenen niet thuis geven. Wanneer haar beste vriendin verdwijnt, gaat ze op zoek. Radio 1, 19.00-20.00u.